top of page

Internet Magazin Pančevo (Serbia)

Prosidba iznad Meseca za 125 miliona evra!


Od 2022. godine, moći ćete da zaprosite ruku voljene osobe dok letite iznad Mesečeve površine i slušate melodiju „Fly Me to the Moon” Frenka Sinatre. Let u svemiru u trajanju od nedelju dana odvijaće se u zasebnoj kapsuli, tako da će zaljubljeni par moći da uživa u samoći.


Agencija ApoteoSurprise, specijalizovana za organizaciju ekstravagantnih prosidbi, uvodi u svoju ponudu sasvim novu uslugu po ceni od 125 miliona evra, koja pruža mogućnost svim prinčevima 21. veka da zaprose ruku voljene osobe u toku leta iznad Meseca. Ljubav koja seže sve do Meseca uskoro će postati stvarnost, a cilj pariske agencije je da „sprovede najluđu i najneobičniju prosidbu u toku proteklih 13,8 milijardi godina”.


Od marta 2022. svaka osoba koja je zaljubljena i bogata moći će da rezerviše kompletno organizovanu uslugu na veb-sajtu www.proposeinparis.com i da pet meseci kasnije uživa u programu koji obuhvata:


– Fizički trening i inicijalnu tehničku obuku u trajanju od dvanaest nedelja.

– Poletanje, na dan D, iz Svemirskog centra „Kenedi” u blizini rta Kanaveral na Floridi.

– Puštanje melodije „Also sprach Zarathustra, Op.30” Ričarda Štrausa u slušalicama zaljubljenog para u kosmosu, u trenutku kada se osete prvi znaci bestežinskog stanja.

– Dolazak u Mesečevu orbitu tri dana kasnije i preletanje nad površinom Zemljinog satelita na visini od samo 200/300 kilometara.

– Prekid svake komunikacije sa Zemljom tokom tridesetak minuta dok kapsula nadleće skrivenu stranu Meseca.

– Puštanje pesme „Fly Me to the Moon” Frenka Sinatre na polovini leta u orbiti, kada će prosac moći da zatraži ruku voljene osobe (verenički prsten je sakriven u njegovom kombinezonu) daleko od svakog oblika života.

– Spektakularni izlazak Zemlje nad Mesečevim kraterima i povratak nazad tokom četiri dana, pre vraćanja u atmosferu i konačnog sletanja.


Putanja kapsule biće slična putanji koju je ispisala kultna misija Apolo 8, 1968. godine. Kapsula, koja će moći da postigne brzinu od 38.000 km/h, biće opremljena sistemom od osam kamera, kako bi se zauvek zabeležilo spektakularno stupanje odabranog para u istoriju kosmičkog i... ljubavnog osvajanja!


bottom of page