Kumanovski Muabeti (Macedonia)


Запросување над Месечината за 125 милиони евра.


Агенцијата „АпотеоСурпрајз“ од 2022. година воведува можност за запросување над Месечината, по цена од 125 милиони евра.


Во соопштението на агенцијата се наведува дека секоја личност која е вљубена и богата ќе може да резервира целосно организирана услуга, но дека претходно ќе мора д амине физички тренинг и техничка обука во траење од 12 недели.


Ќе се полетува од Кејп Каневрал на Флорида, а доаѓањето во орбитата на Месечината е планирано три дена по полетувањето, се наведува во соопштението.


При запросувањето, во позадина ќе биде пуштена песната „Fly me to the Moon“ од Френк Синатра.


Патувањето на капсулата ќе биде слично на патувањето кое ги испиша мисијата Аполо 8 во 1968. година. Капсулата, која ќе може да постигне брзина од 38.000 километри на час, ќе биде опремена со осум камери.


ApoteoSurprise

101 rue de Sèvres

75006 Paris (France)

0033 6 03 15 37 06

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Pinterest Icon

Disclaimer - Terms - SARL company with a capital of 10,000 euros - SIRET 482 226 909 00026 - RCS Paris B 482 226 909 - PCL Hiscox No. HA RCP0230415

Copyright © 2006-2020 ApoteoSurprise, All rights reserved, Concept and scenarios registered, Trademark No. 043329077 registered at INPI Property Institute